5/18/2015

MIKÄ ON KODIN HALLINTAA? ENTÄ MITEN SITÄ TAVARAA OIKEASTI KARSITAAN?

No minäpä kerron, ette arvaakkaan kun ihana uusi tuttavuuteni A, meni minulle kertomaan ihanasta Marie Kondon kirjoittamasta kirjasta KONMARI SIIVOUKSEN MULLISTAVA TAIKA. Jo näin alkajaisiksi kiitän tätä ihanaa Marie tästä kirjasta. Olen monet mullistavat suunnitelmat ja järjestyksen salaisetkonstit kokeillut, mutta Marien ihana kirja kertoi koko totuuden, miten olen astunut niihin ansoihin johon meistä moni astuu halutessaan hallita kodinjärjestystä. Ammenan nyt Marien kirjasta opittua teille, jonka olen itse vienyt ihan käytännön tasolle.

Kaikki alkaa siitä että olet itse halukas hallitsemaan kotiasi. Haluat iloita siitä mitä sinulla on. Ajatteleppa, että kotisi olisi täynnä esineitä ja asioita, jotka tekevät sinut iloiseksi. Kuvittele, että kun avaat vaatekaapin oven, olet yhtä hymyä iloitessasi ihanista vaatteistasi. Kun siirryt keittiöön, hyllyt notkuvat vain silmiä hipovia esineitä, aloitat aamun sinun ihanalla pinkillä lusikallasi joka tuo sinulle vain iloa. Peset hampaat ja sinulla on laatikossa vain muutama koru, mutta ne kaikki saavat sinut hyvälle tuulelle. Työpöydälläsi ovat ainoat, mutta kaikista ihanimmat lemppari kynäsi jotka huutavat piirtämään. Kirjahyllyssä on vain sinulle tärkeät ja iloa tuovat kirjat. 


Kelaappa nyt, voiko olla niin että kotisi olisi vain täynnä esineitä ja asioita jotka tuovat sinulle iloa. HUOM! Ei vaatteita, jotka muistuttavat sinua siitä, että olet lihonnut viime kesästä, ei kirjoja jotka muistuttavat että et vieläkään ole lukenut niitä. Ei valokuvia, jotka muistuttavat ikävästä talvilomasta, ei jakkaraa joka muistuttaa siitä että menit tekemään hätiköidyn ostoksen. Ei juhla astiastoa, joka muistuttaa sinua siitä että olet lapseton ja et tule koskaan viettämään ristiäisiä, joihin niitä tarvitset. Ei lankoja, jotka muistuttavat että et ole vieläkään aloittanut sitä toivomaasi harrastusta. Ei irtonappeja, jotka kertovat kuinka laiska olet laittamaan uutta nappia irronneen tilalle. Ei astioita, jotka muistuttavat lahjasta, jota olet aina inhonnut. Ei pipoja, lapasia, huiveja jotka ovat vanhoja kauhtanoita joita käytät vaikka et niistä pidä. 


Tässä sinulle pohtimista, kun olet miettinyt tätä jatkan vasta sitten eteenpäin..
Kirja löytyy - http://www.adlibris.com/fi/kirja/konmari-9789522792167

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti